Jälleen kerran kysymyksiä... Minkä pituisia lenkkejä / ulkoiluja chihuille missäkin iässä? Erinäköisistä kirjoista saa jos jonkinlaisia määritelmiä, mutta nyt kiinnostaisi vain tämä (maailman ihanin ) rotu. Eli minkä ikäisenä olette aloittaneet pidemmät lenkit ja millaista ulkoilu oli ennen sitä? Kiitoksia jälleen.
PS. Jos joku on sattunut lukemaan kirjoitukseni Mörkön rokotusreaktiosta... Niin, tällä hetkellä (viikko toipumista takana) näyttää siltä, että kaveri oli sitkeämpi kuin koko antaisi ymmärtää . Ollaan siis palattu melko lailla arkeen ja toivon, ettei homma enää toistuisi seuraavien rokotteiden yhteydessä.
Minkä tahansa rotuisen koiran ollessa kyseessä tekisin kasvuiässä olevan pennun kanssa vain lyhyitä lenkkejä. Siis muutama sata metriä maksimissaan. Kun kasvu on päättynyt niin pidemmät lenkit voidaan aloittaa. Lyhyet kävelylenkit ovat kuitenkin tärkeitä että pentu tottuu ulkomaailmaan; vieraisiin koiriin ja ihmisiin, autoihin, tuuleen, sateeseen, kylmään.
Ulkoilun pituudella sinänsä ei ole merkitystä. Jos sää sallii (kesä) niin muutaman viikon ikäinen pentu voi olla vaikka tuntejakin ulkona kunhan huolehditaan että sillä on varjopaikka tarjolla.
Itse vien äijää (5kk) ulos todella epäsäännöllisesti vain silloin tällöin. Kylmä ja märkä sää sekä rokottomattomuus ovat pitäneet meidät sisällä. Lisäksi on ollut helppoa opettaa koira ensin tekemään tarpeensa suihkun ritilälle! Olen kuitenkin pitänyt ukolle muuten säännöllisen elämän johon on helppo säiden salliessa liittää ulosmeno. Mielestäni chihut voivat ulkoilla niin paljon kuin sielu sietää mutta Suomen ah niin ihanat sääolot asettavat tiettyjä rajoituksia!
millä olet opettanut/opetat koirasi ritilälle? me koitamme kovasti tuohon hiekkalaatikkoon opettaa että voisi sitten meidän poissaolessa tehdä pisut sinne ja vinkkejä tähän tarvittaisiin
Me opetimme Nemon käymään hiekkalaatikolla. Kun se tuli meille, pidimme hiekkalaatikkoa sen korin lähellä. Aina, kun se heräsi, laitoimme sen laatikkoon ja kehuimme, kun se teki tarpeensa. Meillä oli laatikon alla sanomalehtiä, sillä kasvattaja oli opettanut, että niiden päälle saa pisutella...
Lisäksi tarkkailimme pentua ja kun alkoi näyttää siltä, että se etsii pisupaikkaa, kiikutimme sen laatikkoon ja kehuimme. Pisu tuli usein myös kesken leikkimisen... Siirsimme laatikkoa sitten pikku hiljaa kauemmaksi ja lopulta se päätyikin sille varattuun paikkaan.
Nemo oppi laatikolle todella nopeasti, mutta myöhemmin meille tuli ongelmia, kun se n. 3kk iässä alkoi nostaa jalkaa. Se nimittäin alkoi käydä laatikolla siten, että laittoi vain etukäpälät laatikkoon ja muu vartalo jäi ulkopuolelle. Sitten se nosti jalkaa ja pisut tuli laatikon ulkoseinään... Kakit on kyllä tullut sisälle laatikkoon.
Piti sitten opettaa uudestaan, kuinka siellä laatikolla piti käydäkään... Nykyään se tosin vieläkin välillä nostaa jalkaa ulkopuolella, mutta aika usein pisu menee kuitenkin laatikkoon, sillä se nostaa jalkaa niin paljon.
Meidän Tito viihtyy kyllä pihalla, mutta heti kun menee yli viiden pakkasasteen, niin se on vaan hätäinen pyörähdys ja äkkiä sisälle.. Asutaan kerrostalossa, niin on kyllä vaikea päästää Titoa mihinkään vapaana juoksemaan.. Onhan niitä leikkikenttiä, mutta ei niille saa koirat mennä. Vanhempien pihassa se aina juoksee onnellisena..